Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sezonun ilk kuru inciri 330 TL sembolik fiyatla alındı

Aydın’ın Nazilli İlçesinde sezonun ilk kuru inciri Nazili Ticaret Borsası

Aydın’ın Nazilli İlçesinde sezonun ilk kuru inciri Nazili Ticaret Borsası tarafından sembolik fiyatla kilosu 330 TL’ye alındı.

 

Nazilli Ticaret Borsası sezonun ilk kuru incirini yapılan törenle üreticilerden kilosu 330 TL’ye sembolik fiyatla aldı. 5 üretici toplamda 100 kilo kuru inciri borsaya teslim etti. Borsada yapılan törene AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Nazilli Kaymakamlığı’na vekaleten Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, sivil toplum kuruluşları, incir üreticileri ve incir tüccarları ile ihracatçılar katıldı.

Sezonun ilk kuru inciri 330 TL sembolik fiyatla alındı

Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Nazilli incirinin geleceği var. Biz bunu çok iyi biliyoruz ve bunun içinde tescillediğimiz ‘Nazilli incirinin kalitesini arttıralım diyoruz. Bunun içinde gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizde bulunan tüm incir üreticilerimiz artık ‘Nazilli inciri’ ismini kullansınlar. Nazilli inciri ismini hem üreticilerimiz hem tüccarlarımız hemde ihracatçılarımız kullanmalarını istiyoruz. Biz Nazilli Ticaret Borsası olarak garanti veriyoruz. Çünkü Nazilli inciri çok kaliteli. Sloganımız da uzun yaşam için sağlık sizin elinizde. Nazilli inciri -18 derecede saklanmalı. İncirin -18 derecede saklandığı zaman 4 yıl boyunca tadı ve kalitesinin değişmez. 18’de incirimizi saklarsak 100 bin değil 200 bin kilo rekolte olsa satarız. Geçen sene bu incir 180 liraya satıldı. Dondurucu maliyeti 10 lira yok” diye konuştu.

Sezonun ilk kuru inciri 330 TL sembolik fiyatla alındı

Reklamı Geç
Verified by MonsterInsights