İncirliova Tarihi Alperenler Mehteranı ve Yörük Türkmen Derneği Başkanı Cabir Koç, ilçede Yörük kültürünün yaşatılacağı “Yörük Köyü” projesi için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı. Projenin, 3 bin 500 metrekarelik alanda hayata geçirileceği belirtildi.

Cabir Koç, DSİ’ye ait İncirliova Gerenkova Mahallesi’ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanın 10 yıllığına kiralanması için Aydın Valiliğine gerekli yazı ve başvuruların yapıldığını söyleyerek, “Onay verildiği andan itibaren çalışmalar hemen başlayacak. İlk etapta 150 metrekare büyüklüğünde dev bir Yörük çadırı kurulacak. Ardından farklı Yörük çadırları da alana yerleştirilerek tamamen Yörük kültürünün tanıtılacağı bir merkez oluşturulacak” dedi.
“İLÇEMİZİN TANITIMI İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK”
Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki Yörükleri İncirliova’da bir araya getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Koç, “Bu proje sayesinde hem kültürümüzü yaşatacağız hem de İncirliova’ya kültürel anlamda yeni bir değer kazandıracağız. Ayrıca öğrencilerin burayı ziyaret ederek Yörük yaşamını, geleneklerini ve tarihini yakından tanımasını sağlayacağız. İlçemiz için çok faydalı olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.













