Kağıthane’de yokuş aşağı ters yönde ilerlediği sırada kontrolden çıkan okul servisi takla atarak bir evin çatısına düştü. Feci kazada servis şoförü Mustafa Fedaioğulları (64), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
ARAÇ TAKLA ATTI, ÇATIYA SAVRULDU
Kaza, dün saat 18.50 sıralarında Çağlayan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 34 LVU 535 plakalı okul servisi yokuş aşağı ters yönde indiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce takla attı, ardından bir evin çatısına düştü.
İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan şoför, itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı.
HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
Ağır yaralı olarak Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Fedaioğulları, ameliyata alınmasına rağmen kurtarılamadı. Kafatasında çatlak oluştuğu belirlenen şoförün iç kanama nedeniyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor.
KAZADAN ÖNCE ÖĞRENCİLERİ BIRAKMIŞ
Fedaioğulları’nın kazadan kısa süre önce öğrencileri evlerine bıraktığı, ardından bir iş yerinden işçileri almaya giderken kazanın meydana geldiği öğrenildi. Şeker hastası olduğu belirtilen sürücünün, emeklilik sonrası servis şoförlüğü yaptığı ve 7 çocuk babası olduğu bilgisine ulaşıldı.
YOLDA FREN İZİ YOK
Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede yokuşta herhangi bir fren izine rastlanmadığı öğrenildi. Servisin çatıya düştüğü anlar ise havadan görüntülendi.
“DUVARA ÇARPIP ÇATIYA DÜŞTÜ”
Olayın yaşandığı evde yaşayan İsmail Koç, yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Minibüs duvara vurup oradan çatıya düştü. İçinde sadece şoför vardı. Biz de evde kimse var mı diye çok korktuk. Allah beterinden saklasın.”












