22 Aralık 2025 tarihinde Edirne Meriç Nehri’nde kaybolan 25 yaşındaki Ensar Çakır’dan tam 186 gündür haber alınamıyor. Aradan geçen aylara rağmen genç adamın akıbetiyle ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamazken, ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor.

Ensar Çakır’ın ailesi, kaybolduğu günden bu yana resmi makamlar nezdinde tüm girişimlerde bulunduklarını, Interpol dahil birçok kuruma başvurduklarını ancak şu ana kadar herhangi bir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.
Aile, Ensar’ın Yunanistan tarafında olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını ifade ederken, gelecek en küçük bir bilginin bile kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi.
“BİR HABER İÇİN YAŞIYORUZ”
Kardeşinin bulunması için çağrıda bulunan ablası, yaşadıkları acıyı şu sözlerle anlattı:
“Size bu satırları, 186 gündür kardeşinin yolunu gözleyen bir abla olarak yazıyorum. Evde annem her gün yollara bakıp ağlıyor. Kardeşimin ikizi onun yokluğuyla adeta yarım kaldı. Biz ablaları ise gelecek bir nefeslik haber için yaşıyoruz. Ensar hayatının baharında, hayalleri olan pırıl pırıl bir gençti.”
AİLEDEN KAMUOYUNA ÇAĞRI
Aile, kardeşlerinin bulunabilmesi için kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, Ensar Çakır’ı gören, yerini bilen ya da hakkında herhangi bir bilgiye sahip olan kişilerin yetkililere ulaşmasını istedi.
186 gündür süren belirsizliğin kendileri için tarifsiz bir acıya dönüştüğünü ifade eden aile üyeleri, umutlarını henüz kaybetmediklerini ve Ensar’dan gelecek güzel bir haberi beklediklerini söyledi.
Çakır ailesi, seslerinin daha fazla kişiye ulaşması halinde kardeşlerine dair bir iz bulunabileceğine inanıyor.












