Buse Aydemir Adnan Menderes Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümünü tamamladıktan sonra 5 yıl önce Aydın Sanayi Sitesinde bir oto tamir servisine muhasebeci olarak işe başladı. Buse, bir süre sonra serviste usta olarak çalışan Emin Aydemir ile tanışarak arkadaşlığını ilerletip kalbini çaldı. Bir yandan muhasebe işiyle uğraşırken diğer yandan da Emin Aydemir’den pompa ve enjeksiyon üzerinde eğitim alarak işi öğrendi. Buse Aydemir 2 yıl önce Emin Aydemir’in doğum gününde ona sürpriz yaparak ailesinin yanında evlenme teklif etti. Evliliğe karar veren ikili pandemi dolayısıyla düğün yapamayınca nikah kıydı.
Aydemir çifti düğün için ayırdıkları parayla kendilerine 3. Sanayi Sitesi’nde pompa ve enjeksiyon üzerine oto tamir servisi açtı. Geçen ağustos ayında düğünlerini de yapan çift sanayi esnafınında sevilen yüzü oldu. Çevrede Buse Aydemir’e ‘pompacı abla’ diye seslenen esnafları ona kendilerinden biri gibi davranıyor. Aydemir çifti işler iyi gidince yerel sanatçı Eşref Gülpınar’ın hazırladığı kısa reklam filminde kendileri de oynayarak tanıtım yaptı.
“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM”
Öğrendiği mesleğine sahip çıkan Buse Aydemir, “5 yıl önce sanayide bir oto servisinde muasebeci olarak çalışmaya başladım. Burada Emin ile tanıştık. Bana bu işi öğretti. Hayatımda elim mazota değmiş değildi. İşi öğrenip usta oldum. 2 yıl öncede eşimle birlikte pomba ve enjektör üzerine servis açtık. Kendi işyerimizin muhasebesinede bakıyorum ama en çok alanım enjektör pompa oldu. Burada birlikte olunca elimi taşın altına koydum. İşin muhasebede oturup çalışmaktan daha zevkli olduğunu gördüm. Araç üzerinde bazı sorunları tespit etmek benim daha daha çok ilgi alanım oldu.”
“EVLENME TEKLİFİNİ BEN YAPTIM”
Hep erkek tarafının kıza evlenme teklif ettiğine değinen Buse Aydemir, “Emin bana evlenme teklifi etmekte gecikince evlenme teklifini ben yaptım. Eşimin doğum günüydü kutlama yaperken ailesinin yanında evlenme teklifi yaparak sürpriz yapmıştım. Nişanlıyken pandemi nedeniyle düğün yapamadık. Nikâhlandığımız gün bu işyerini kiraladık. Düğünümüz ise buradan kazandığımız parayla Ağustos ayında yapabildik” dedi.
.“BİRÇOK KEZ NEDEN YAPAMIYORUM DİYE AĞLADIM”
“Sanayide çalışanlara aslında hep ön yargıyla yaklaşıyorlar” diyen Aydemir, “Sanayide çalışmak diğer yerlerden daha güvenli. Çevredeki tüm insanlar seni kardeşi gibi görüyor. Bunca yıldır sanayideyin en ufak bir yanlış yapan olmadı. Sanayide çalışmak bana daha rahat geldi. Sanayide çalışan bir bayanın alışılagelmiş bir şey olmadığı için çok şaşırıyorlar ama sonra daha çok hoşlarına gidiyor. Bir bayanın bu sektörde olması insanları mutlu ediyor. Eşim sayesinde başladım. Eşim olmasa yaparmıydım bilmiyorum ama kolay bir meslek değil. Ancak istenildikten sonra yapılmayacak bir şey değil. Çevredeki esnaflar ve yanımızda çalışanlar bana pompacı abla diye sesleniyorlar.
Kadınlar hiçbir şeye ön yargılı yaklaşmasınlar. Ben bunu yapamam bunun üstesinden gelemem düşünmemeleri gerekiyor. İstenildiğinde bayanda olsan erkekte olsan her şey yapılabiliniyor. Bugün eşimin yaptığı işlerin aynısını yapabiliyorum. İlk etapta güçle alakalı destek anlam gerekiyor ama sonrasında onları da başarabiliyorsun. Herkesin çalışabileceği bir sektör. Sadece biraz kafa yoracak ve bilek gücü olacak. Daha önce gözümde çok büyütüyordum. Yapamam edemem diye. Birçok kez neden yapamıyorum diye ağladım. Yaptıkça alışıyorsun. Muhasebecisiymiş oymuş buymuş değil bana asıl bu iş lazımmış. İşimi çok seviyorum” diye konuştu.
İŞİ ÖĞRENDİ USTA OLDU”
Eşinin iyi bir usta olduğuna vurgu yapan Emin Aydemir ise, “Dizel araçların pompa tamir ve bakım işlerini yapıyoruz. Dizel araçların yakıt kaynaklı sorunlarını çekiş sorunlarını ve geç çalışma sorunlarını yapıyoruz. Eşimin daha önceden servis tecrübesi var birlikte çalışıyoruz. İşi öğrenerek güzel bir usta haline geldi. Bizim kökümüz sanayi olduğundan oda sanayide çalışınca bir şekilde yollarımız kesişti. Oda baktı gördü akıllı çocuk beni kaçırmak istemedi. İkimizde pompacı olmak istedik.
İşlerimizin daha iyi olması için reklam filmi bile çektik. Bu filme de kendimiz oynadık. Çekilen kısa filmde yöreşel şiveler olunca çokta beğendik. Eşref Gülpınar’a bize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.