HDP Kadın Çatı Yapılanmasına operasyon 13 gözaltı

HDP Kadın Çatı Yapılanmasına operasyon 13 gözaltı

Son Güncelleme: Whatsapp

AYDIN’da İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlü ekipleri 5 ilçede HDP’nin TJK yapılanmasına yönelik eş zamanlı şafak operasyonunda 13 kadın gözaltına alındı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, örgütün ülkemizdeki kadın çatı yapılanması TJA’ya yönelik, Efeler, İncirliova, Didim, Söke ve İncirliova olmak üzere 5 ilçede eş zamanlı şafak operasyonu yapıldı. Yapılan operasyonda Efeler İlçesinde HDP Aydın İl Yönetim Kurulu üyesi M.K., Kuşadası’nda HDP Aydın İl Eş Başkanı A.B.Ö., Söke’de, eski İl Eş Başkanı N.A. Söke İlçe Yönetim Kurulu Üyesi S.A., Didim’de HDP üyesi S.A. ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi M.A., HDP Aydın Aydın eski Milletvekili Adayı A.D. ve A.E., C.Y., K.B., T.A., İncirliova’da E.İ., Köşk’te S.A. olmak üzere toplam 13 kadın gözaltına alındı. HDP Aydın İl Başkanlığı binasında yapılan aramada ise çok sayıda TJA yapılanması adı altında döviz/broşür, suç unsuru diğer dokümanlar ve dijital materyallere el konuldu.  Gözaltına alınan 13 HDP’linin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

ResimLink - Resim Yükle

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.