Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti’li Nedim Kaplan, 3 günlük Ankara mesaisinde 19 ziyarette bulunarak, orman köylerinin uzun süredir devam eden tapu kadastro sorununu en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını, ilçeye modern yeni ilçe kütüphanesi ile trap atış merkezi kazandıracaklarını belirterek, devam eden DSİ projelerine de Devletin gerekli ödeneği ayırdığını müjdeledi. İlçedeki sokak yenilemeleri ve bisiklet yolu yapımı için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda ciddi oranda maddi destek aldıklarını belirten Kaplan, “Koçarlı’mız 2023’te de yatırıma doyacak” dedi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketi Koçarlı”da, 2023 yılı içinde hayata geçmesi planlanan makro projeler için girişimlerini sürdüren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile birlikte Ankara’da çalmadık kapı bırakmayan Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 3 günde çeşitli bakanlık ve kurumları kapsayan 19 ziyarette bulundu. Koçarlı’ya dönen Kaplan, orman köylerinin uzun süredir devam eden tapu kadastro sorununu en kısa zamanda çözüme kavuşturacaklarını, ilçeye modern yeni ilçe kütüphanesi ile trap atış merkezi kazandıracaklarını belirterek, ilçedeki devam eden DSİ projelerine de Devletin gerekli ödeneği ayırdığını müjdeledi. İlçedeki sokak yenilemeleri ve bisiklet yolu yapımı için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda ciddi oranda maddi destek aldıklarını belirten Kaplan, “Koçarlı’mız 2023’te de yatırıma doyacak. Koçarlı’nın ve Koçarlılı hemşerilerimin ihtiyaçları doğrultusunda önemli yatırımlarda bulunuyoruz. AK Parti Aydın Milletvekilimiz Metin Yavuz bizlere hem destekleri ile hem de ev sahipliği yaparak devam ettiğimiz yatırımlara ek olarak yeni projeler ve yatırımlarımız için 3 gün boyunca Ankara’da önemli ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Koçarlı’ya ne yapsak azdır ve ne yapsak yakışır” dedi.

“MARKA İLÇE” VURGUSUNU YİNELEDİ
“Vekilimiz Metin Yavuz bizleri yalnız bırakmadı tüm enerjisini Koçarlı ve bizler için harcadı” diyen Kaplan, “Ankara ziyaretimizde Koçarlı’mızda yaptığımız her projemize destek olan ve verdiğimiz her hizmetimizde yanımızda olan, Adalet Bakanı 3Bekir Bozdağ’ı, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’yi, önceki dönem Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ı, AK Parti Genel Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş’u, AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcı Mehmet Özhaseki’yi, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim’i, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu, DSİ Genel Müdürlüğü, İçme Suyu ve Atık Su Daire Başkanı Göktuğ İlter’i, Orman Genel Müdürlüğü, Kadastro ve Mülkiyet Daire Başkanı Ahmet Akbulut’u, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan’ı, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret ederek Koçarlı’ya kazandıracak olduğumuz yatırımlarımızı hızlandırmak ve ilçemizi marka ilçe yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

“ORMAN KÖYLÜLERİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK”
Kaplan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki’yi AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ve Akmescit, Çallı, Kızılcabölük ve Mersinbelen mahalle muhtarları ile ziyarette bulunduklarını söyleyerek, “Bakan yardımcısı Veysel Tiryaki’ye Orman köylülerimizin sorunlarını aktardık. Orman köylerinden tapu kadastro sorunu olan yerlerle ilgili köylülerimizin lehine fikir birliğine varıldı. Çözüm önerileri için gerekli çalışmaları yapacakları sözünü aldık. Ayrıca yeni yapılması planlanan Orman İşletme şefliği ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdik.”
BAĞARCIK GÖLETİ MÜJDESİ
Kaplan, “DSİ Genel Müdürü Akif Balta’yı ziyaretimizde Bağarcık göletinin ihalesinin 31 Ocak tarihi itibari ile ihalenin yapılacağı, buna ilaveten de Gaffarlar, Bağcılar, Kızılkaya göletlerinin de yatırım planlarında olduğu ve bu yıl içerisinde ihalesinin yapılmasının beklendiğini öğrendik. Koçarlı – Bağarası kapalı devre sulamasına çok ciddi kaynak aktarıldığı ve para probleminin olmadığı ve birinci kısmın sulamaya açılacak. Yan dere ve Kocababa deresi ıslahlarının devamı noktasında konuyu yakinen takip edeceğinin sözünü aldık. Yapılan sulama yatırımları, göletler ve ilçemizdeki dere ıslağı noktasında devam eden Kocababa deresi 2. Kısım çalışmalarından ötürü bizlere destek olan ev sahipliği yapan AK Parti Aydın Milletvekilimiz Metin Yavuz’a ve ilçemiz ile yakından ilgilenen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya teşekkür ediyorum” dedi.
“BELEDİYEMİZE BEKOLODER HİBE EDİLECEK”
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin ile görüştüklerini ifaden Kaplan, “Genel Başkan Yardımcımızın talimatları, Milletvekili Metin Yavuz’un önderliğinde Belediyeler Birliği tarafından belediyemize 1 adet kazıcı ve yükleyici Bekoloder hibe olarak belediyemize gönderilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan da ciddi manada sokak yenilemeleri ve bisiklet yolu yapımımız için maddi destek aldık. Önümüzdeki günlerde rakamı kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.
YENİ İLÇE KÜTÜPHANESİ İÇİN FİKİR BİRLİĞİ SAĞLANDI
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile görüştüklerini söyleyen Kaplan, “İlçemizde yapılacak olan kütüphanenin çalışmaları için fikir alışverişinde bulunduk. Cihanoğlu kulesi ve çevresi için çalışmalarda destekleri ile yürümekte.”
TURİZM YOLU ULAŞIMA AÇILACAK
Turizm yolunun kısa zamanda ulaşıma açılacağı müjdesini veren Kaplan, “Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ile görüşerek, İlçemiz içerisinden geçen 4 kilometrelik karayolunun yenilenmesi ile Koçarlı – Bağarası arasındaki Turizm yolunun Çakırbeyli ile Koçarlı arasında kalan 1. Etabının kamulaştırma çalışmalarının bitirilerek önümüzdeki Mart-Nisan aylarında asfaltlanarak ulaşıma açılması esnasında görüşmelerimizi gerçekleştirdik.”
“MODERN TRAP ATIŞ MERKEZİ YAPILACAK”
Modern, ulusal ve bölgesel yarışmalara ev sahipliği yapacak olan Trap Atış Merkezi için çalışmaların kısa zaman içerisinde başlayacağını belirten Kaplan, “Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun trap atış merkezi projemize destek vereceği sözünü aldık. Bakan gerekli fizibilite çalışmaların yapılması ile ilgili talimatları verdi. 2023 yılı yatırım programı içerisinde Modern, ulusal ve bölgesel yarışmalara ev sahipliği yapacak olan trap atış merkezinin ilçemize kazandırılması noktasında AK Parti Aydın Milletvekillerimiz Metin Yavuz ve Rıza Posacı’nın destekleri bizleri memnun etti. Bizleri bu hizmet yolunda desteklerini her zaman ilçemize hissettiren, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, ve Ankara’da misafir eden Bakanlarımıza, Bizlere ev sahipliği yaparak Ankara ziyaretimizde yalnız bırakmayan, öncülük eden AK Parti Aydın Milletvekilimiz Metin Yavuz’a, Milletvekillerimize, Genel Müdürlerimiz ve kurumlarımız bizlere her zaman olduğu gibi yine ilgi ve alaka gösterdiler. Her birine şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Projelerimizi ve yatırım ihtiyaçlarımızı dosya halinde sunduk, sunmaya da devam edeceğiz” dedi.