Kastamonu‘nun Tosya ilçesinde alt geçitte karşı yöne geçen otomobilin TIR’a çarptığı kazada 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D-100 kara yolu Yapraklı Kavşağı alt geçidinde meydana geldi. İstanbul istikametine giderken sürücüsünün kontrolünü yitirdiği 34 BA 5323 plakalı otomobil, karşı yöne geçerek İslam Uzun yönetimindeki fındık yüklü 55 AHS 500 plakalı TIR’a çarptı.
Uzun’un da kazadan kaçmak için manevra yaptığı TIR, alt geçidin duvarına çarptı. Duvar çarpmanın etkisiyle yıkıldı. Kazada otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.
TIR şoförü ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri kaza yerinde yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Kazanın ardından ulaşım bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasıyla trafik normal seyrine döndü.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Kastamonu‘nun Tosya ilçesinde altgeçitte karşı yöne geçen otomobilin TIR’a çarpmasıyla meydana gelen kazada yaşamını yitirenlerin kimlikleri tespit edildi. Kazada ölenlerin 34 BA 5323 plakalı otomobil sürücüsü Yavuz Selim Kakışım ve aynı otomobilde bulunan Erol Işıldak ve 7 yaşındaki Asel Deniz Kakışım olduğu belirlendi. Kazada ağır yaralanan V.I., Ç.K., O.Y.K. ve U.A.K. ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi. Kazaya karışan TIR şoförü İslam Uzun’nun ise çarpışmadan hafif sıyrıklarla kurtulduğu öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.