2025 yılının ilk Deve Güreşi Festivali, İncirliova’da gerçekleşti. Vatandaşların ilgi gösterdiği güreşte, birbirinden ünlü pehlivan develerin kıran kırana geçen mücadeleleri, nefesleri kesti.
38’inci Geleneksel İncirliova Deve Güreşi Festivali, İncirliova Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği’nin katkılarıyla Nuri Deveci Güreş Alanı’nda düzenlendi. İncirliova’nın ünlü devecilerinden merhum Adem Korucu ve Hüsamettin Aydoğdu’nun anısına yapılan festival, yoğun ilgi gördü.
Güreşe AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu, MHP İlçe Başkanı Ercan Özdemir, meclis üyeleri, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa süre önce yeniden Aydın İl Başkanlığı’na layık görülen Aydın eski Milletvekili Mehmet Erdem’in de aralarında bulunduğu çok sayıda güreş sever katıldı.
Protokol üyeleriyle birlikte güreş alanını gezen Belediye Başkanı Aytekin Kaya, vatandaşları selamlayıp, yağlık hediye etti.
Kaya, deve güreşleri kültürünü, birlik ve beraberlik içinde gelecek nesillere taşımak istediklerini vurgulayarak arenanın hazırlanmasında emeği geçen belediye personeline de teşekkür etti.
Havanın güzel olmasının etkisiyle katılımın oldukça yüksek olduğu güreşte, renkli görüntüler ortaya çıktı. Aydın’ın yanı sıra İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Denizli, Antalya ve diğer illerden getirilen yaklaşık 100 çift pehlivan deve, karşı karşıya geldi. Develerin kimisi kıran kırana güreşirken, kimisi ise kaçmayı tercih etti. Gün boyu süren festivalde kupa güreşleri de yapıldı. Hünerlerini sergileyen ve rakiplerini yenen develerin sahiplerine kupa verildi.