Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İncirliova Geleneksel Yörük Toyu

Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusu kadınların yürüyüşü ile başladı

Bu haberin fotoğrafı yok

Aydın’ın Efeler İlçesinde Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında tarihi, yöresel ve mesleki kıyafetler giyen kadınlar kortej yürüyüşü yaptı. Aydın Kültür ve Turizm Derneği öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte kadınlar, Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Tarihi, yöresel ve mesleki kıyafetleriyle dikkat çeken kadınlar, yürüyüşte marşlar söyledi.

Aydın’da Cumhuriyet 100. Yılı kadınların yürüyüşü ile başladı

 

Aydın‘da Cumhuriyet‘in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında tarihi, yöresel ve mesleki kıyafetler giyen kadınlar kortej yürüyüşü yaptı. Aydın Kültür ve Turizm Derneği öncülüğünde tarihi Taş Köprü’de toplanan çok sayıda kadın ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na kadar yürüdü. Tarihi, yöresel ve mesleki kıyafetleriyle dikkati çeken kadınlar, yürüyüşte marşlar söyledi. Bazı vatandaşlar kortejde yer alan traktör ve cipe bindi.

Aydın’da Cumhuriyet 100. Yılı kadınların yürüyüşü ile başladı

Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan platformda konuşma yapan dernek başkanı Fatma Yazıcı, böylesi bir kalabalığı gördüğü için çok duygulandığını söyledi. Yazıcı, “Onlar kurtuluşun kahramanları, onlar Çete Ayşeler, Kara Fatmalar, Gördesli Makbuleler. Yüz yıl önce Cumhuriyet nasıl kuruldu, bunu çocuklarımıza, gençlerimize torunlarımıza göstermek için buradayız. Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için buradayız” dedi.

Aydın’da Cumhuriyet 100. Yılı kadınların yürüyüşü ile başladı
Aydın’da Cumhuriyet 100. Yılı kadınların yürüyüşü ile başladı

Konuşmanın ardından kadınların yaptığı gösteriler ile program sona erdi.

Reklamı Geç
<Reklam
Verified by MonsterInsights