Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) heyecanı yaşandı. Üniversite hayali kuran binlerce aday, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin yolunu tuttu.
Türkiye genelinde bu yıl düzenlenen YKS’ye 2 milyon 425 bin 628 aday başvuruda bulundu. Bu adaylardan 921 bin 248’i ise ilk kez üniversite sınavı heyecanı yaşadı.
Efeler başta olmak üzere Nazilli, Söke, Kuşadası, İncirliova ve diğer ilçelerde sınava girecek öğrenciler, aileleriyle birlikte sınav yapılacak okulların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Adaylar, kimlik ve sınav giriş belgeleri kontrolünün ardından görevliler eşliğinde salonlara alınırken, okul önlerinde zaman zaman yoğunluk yaşandı.
Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte heyecan doruğa çıktı. Geç kalmamak için erken saatlerde sınav merkezlerine gelen öğrenciler son tekrarlarını yaparken, veliler de okul bahçeleri ve çevresinde çocukları için dua ederek bekleyişe geçti.
Bazı adaylar son dakikada sınav salonlarına yetişmeye çalışırken, polis ekipleri sınav merkezleri çevresinde trafik akışını düzenledi. Okul görevlileri ise adayların salona giriş işlemlerini titizlikle yürüttü.
ÖSYM tarafından düzenlenen 2026 YKS’nin ilk oturumu olan TYT saat 10.15’te başladı. Sınavın ardından adaylar yarın gerçekleştirilecek Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi’ne (YDT) katılacak. YKS sonuçlarının ise 22 Temmuz 2026 tarihinde açıklanması bekleniyor.












