Didim’de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan (41), 25 Temmuz’da, eşi Ayşe Tayhan (37) ve 2 kızıyla yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi’ndeki düğününe gitti. Eve dönüş yolunda, saat 14.00 sıralarında, Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrıldı. Uzun süre eve dönmemesi ve telefonlarına da cevap vermemesi üzerine Tayhan’ı merak eden ailesi, gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kızlarına ulaşamadı. Bunun üzerine Tayhan çifti, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu. Polis ekipleri, ortadan kaybolan Tayhan’ın bulunması için çalışma başlattı.
Polis, Tayhan’ı her yerde ararken, saat 07.30 sıralarında cansız bedenine ulaşıldı. Devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki boş arazide bulunan cesedin, Yağmur Tayhan’a ait olduğu belirlendi. Evlerine 1 kilometre, babasının lokmacı dükkanına ise 70 metre mesafedeki arazide cesedi bulunan Tayhan’ın vücudunda 27 bıçak darbesi olduğu belirlendi. Olaydan sonra kaçan katil komşu ise aynı gün bir parkta uyurken yakalanarak tutuklandı.
FİDANLARLA YAŞAYACAK
Acımasızca öldürülen Yağmur Tayhan’ın acısını unutamayan Didimliler TEMA Vakfı öncülüğünde 28 Ekim tarihinde ‘Yağmur Her Fidana Can Olsun’ fidan kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren ‘Ver elini kardeşim’ Didim Sosyal Medya hareketinin paylaşımı üzerine kampanyaya yoğun ilgi oluştu. Bir fidan bedeli 13 lira olarak belirlendi. 11 günde 250’nin üzerinde fidan bağışı yapıldı. Bağışlanan fidanlar yine TEMA Vakfı öncülüğünde belirlenecek bir yere dikilecek. 21 Kasım’da sona erecek olan kampanya vatandaşlarda büyük destek veriyor.
“BİZİM İÇİN BÜYÜK ANLAMI VAR”
Baba Mehmet Tayhan kızlarının adına böyle bir çalışma başlatılması nedeniyle duygulandıklarını belirterek, “Yağmur her fidana can olsun’ başlatılan kampanyaya herkes yoğun ilgi gösterdi. Anlamlı ve güzel bir çalışma yaparak kızımızın adının bu şekilde yaşatılması da bizleri memnun etti.
Bizim canımız Yağmur’umuz hep fidan olarak kalacak ama her bağışlanan fidan büyüdükçe tüm canlılara nefes olacak. Ülkemize böyle bir konuda destek olabilirsek bizi mutlu eder. Tüm Didim halkının da bu kampanyaya duyarlılık gösterip destek oluyorlar. Bağışlanan fidanlar 250’nin üzerinde daha devam ediyor. Herkesten bu desteği bekliyorum” dedi.