Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi’nde yüzyıllardır sürdürülen bayramlaşma geleneği bu Kurban Bayramı’nda da devam etti.

Her bayram olduğu gibi mahalle meydanında bir araya gelen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturarak tek tek birbirleriyle bayramlaştı. Renkli görüntülere sahne olan gelenek, mahallede birlik ve beraberlik duygusunu bir kez daha pekiştirdi.
Dereağzı Mahalle Muhtarı Bahattin Özgün, geleneği gelecek yıllarda da yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, “Her bayram mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız bir araya gelerek birbirleriyle bayramlaşır. Herkes mutlaka birbiriyle bayramlaşır. Bu nedenle uzun kuyruklar oluşuyor. Ortaya da güzel ve renkli görüntüler çıkıyor. Bu geleneği gelecek yıllarda da devam ettirmek istiyoruz” dedi.












