AYDIN’da Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar koronavirüs nedeniyle kurban pazarlarını değil, besi çiftliklerini tercih etti. Besi çiftliği sahibi Hüseyin Meydan (56) bu yıl geçen yıldan daha çok kurbanlık satışı yaptığını söyledi.

Kurban bayramına az bir süre kala kurbanlık alacak olan vatandaşlar koronavirüs nedeniyle kurban pazarları yerine kurbanlık satan besi çiftliklerini tarih etti. Besi çiftliğinden alınan kurbanların pandemiden dolayı randevulu sistem ile kesilerek sahiplerine teslim edecek olmaları da besi çiftliklerine rağbeti artırdı.
20 yıldan beri İncirliova’da besi çiftliği bulunan ve kurbanlık besleyerek satan Hüseyin Meydan, “Geçen yıla oranla bu yıl besi çiftliğine daha fazla rağbet oldu. Kurbanlık alan vatandaşlar çiftlikleri tercih etti. Pandemiden dolayı randevulu kesim olacak bunu vatandaşta çok istiyor.
Biz de kurban sahiplerine randevu sistemi ile 3 güne bölerek kurban kesimi yapıp kendilerine pay ederek teslim edeceğiz. Bu yıl geçen yıla göre 15 adet fazla kurbanlık sattım.
Olsa daha satılacaktı. Pazarda çok rağbet yok. Herkes kurbanını kestirebileceği yer arıyor. 60 adet kurbanlık sattım. Fiyatlar 7 bin 500 ila 18 bin liraya kadar değişiyor. Kilo olarak 150 kilodan 700 kiloya kadar kilosuna göre fiyat değişiyor” dedi.
