Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İncirliova Geleneksel Yörük Toyu

Muhtar istifa etti, yerine eşi seçildi

Aydın‘ın Sultanhisar ilçesine bağlı 5 Eylül Mahallesi’nde gerçekleştirilen muhtarlık seçimi,

Aydın‘ın Sultanhisar ilçesine bağlı 5 Eylül Mahallesi’nde gerçekleştirilen muhtarlık seçimi, ortaya çıkan sonuçla ilçe tarihinde bir ilke sahne oldu. Görevini iş yoğunluğu nedeniyle bırakan Mahalle Muhtarı Tarkan Yasan’ın ardından yapılan seçimde, eşi Filiz Yasan sandıktan birinci çıkarak yeni muhtar seçildi.

Muhtar istifa etti, yerine eşi seçildi
Muhtar istifa etti, yerine eşi seçildi

Üç adayın yarıştığı seçimde mahallede kayıtlı 453 seçmen oy kullandı. Seçim sonucunda Filiz Yasan 187 oy alarak ipi göğüslerken, Mehmet İnce 161 oyda kaldı. Turan Ersan ise 12 oy aldı.

Seçim sonucu sadece oy dağılımıyla değil, ortaya çıkardığı tabloyla da dikkat çekti. 2019 yılından bu yana 5 Eylül Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Tarkan Yasan’ın istifasının ardından yapılan seçimde, göreve eşinin seçilmesi Sultanhisar’da uzun süre konuşulacak bir gelişme olarak değerlendirildi.

Mahalle sakinlerinin desteğini alarak seçimi kazanan Filiz Yasan, böylece ilçede muhtarlık görevinin eşten eşe geçtiği ilk isim oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından mahallede farklı yorumlar yapılırken, birçok vatandaş yaşanan süreci “demokratik tercihin sandığa yansıması” olarak değerlendirdi.

Sultanhisar’da gündem yaratan seçimle birlikte gözler şimdi mazbatasını alarak görevine başlayacak olan Filiz Yasan’a çevrildi.

Reklamı Geç
<Reklam
Verified by MonsterInsights