Haberleraydın.com
Aydın'ın en özgün haber sitesi

Sedef Hastalığına ne iyi gelir?

Sedef Hastalığına ne iyi gelir?

Sedef Hastalığına ne iyi gelir? Sedef hastalığı Dünya’da bir çok insanın yaşadığı bir hastalıktır. Sedef hastalığına iyi gelen doğal birtakım yollar vardır. İşte o yollardan bazıları 1- Elma Sirkesi Kafanızı kaşımamak için kendinizi zor tutuyorsanız bu acıyı hafifletmenin yollarından birisi de sadece bir salata sosu olmayan ve bir çok derde deva olan elma sirkesidir. Elma […]

ResimLink - Resim Yükle

Sedef Hastalığına ne iyi gelir? Sedef hastalığı Dünya’da bir çok insanın yaşadığı bir hastalıktır. Sedef hastalığına iyi gelen doğal birtakım yollar vardır. İşte o yollardan bazıları

1- Elma Sirkesi

elma sirkesi sedef hastalığı

Kafanızı kaşımamak için kendinizi zor tutuyorsanız bu acıyı hafifletmenin yollarından birisi de sadece bir salata sosu olmayan ve bir çok derde deva olan elma sirkesidir. Elma sirkesinin haftada birkaç ke su ile karıştırarak kaşınan kafa bölgenize sürmeniz kaşıntının hafiflemesine ve rahatlamanıza neden olabilir. Kuruduktan sonra durulayarak temizlemeyi unutmayın. Ayrıca kanayan ve çatlaklar oluşmuş derinizde uygulamayın.

2- Güneş Işığında Biraz Hava Alın

güneş ışığı sedef hastalığı

Güneş ışığında bulunan ultraviyole B ışınlarının sedef hastalığına iyi geldiği üzerine çalışmalar mevcuttur. Sedef hastalığı olmayan bölgelerinize güneş kremi sürmeyi unutmayın. Ayrıca Güneş’in altında çok fazla kalmanızın sağlığının için de zararlı olacağını unutmayın.

3- Tuz

Cildi rahatlatmasının yanı sıra kullanılırken dikkatli olunması gereken doğal şifalardan birisi de tuzdur. Ölü Deniz veya Epsom tuzlarını ılık bir küvetin içerisinde iyice karıştırdıktan sonra suyun içerisine girin. Küvetten çıktıktan sonra durulanıp nemlendirici kullanabilirsiniz.

4- Kapsaisin

kapsaisin, kırmızı biber sedef hastalığı

Kapsaisin kırmızı biberlere acı özelliği katan bileşendir. Bu bileşeni reçetesiz satılan bazı kremlerde bulabilirsiniz. Bu konuda eczacılara danışmanız en doğrusu olacaktır. Buna ek olarak yapılan bazı araştırmalar kapsaisin bileşeninin ağrı, iltihap ve kızarıklıklara iyi geldiğini gösteriyor. Bazı insanlar kapsaisin içeren kremi derilerine sürdüklerinde acı, yanma hissi uyandırdıklarını ifade ederler. Sürerken dikkatli olun. Uzmanların tavsiyelerinden fazlasını kullanmayın.

5- Zerdeçal

Şifa deposu olan Zerdeçal sedef hastalığı üzerinde kullanıldığında da olumlu yönde gelişmeler yaşanabiliyor. Yapılan bazı araştırmalar zerdeçalın sedef hastalığı yaşanan bölgedeki acı artışını azaltma etkisinin olduğunu kanıtlar niteliktedir. Yemeklerde kullanabilirsiniz.

6- Yulaf

yulaf sedef hastalığı

Cildinizi feraha kavuşturmanın bir diğer yolu ise yulaftır. Hikayesi binlerce yıl öncesine dayanan yulafı duş aldığınız küvete ekleyin ve içerisinde vücudunuzu dinlendirmeye bırakın. Suyun ılık olmasına dikkat edin.

7- Streç film ile sarın

Sedef hastalığı olan bölgeyi sarmanız bazı açılardan size fayda sağlayabilir. Yatmadan önce cildinize süreceğiniz kremin ardından streç film ile bölgeyi sarın. Buradaki gaye cildin kremi emmesine izin vermek ve acıyı azaltmaktır.

8- Aloe Vera

aloe vera sedef hastalığı

Aloe vera bitkisinin faydalı öz suyunu hepiniz duymuşsunuzdır. Aloe vera antiinflamatuardır ve kızarıklığın azalmasında etkilidir. Cildinize% 0,5 kokusuz jel veya krem ​​kullanmanız acınızı azaltmanızda etkili olabilir. Haplardan uzak durun. Yardımcı olduklarına dair hiçbir araştırma kanıtı bulunmuyor.

9- Çay Ağacı Yağı

Sadece Avustralya’da yetişen bu bitkiyi nereden bulacağınız diye merak ediyor olabilirsiniz. Çay ağacı yağı içeren şampuanların kafa derinizdeki sedef hastalığına yardımcı olabileceği üzerine araştırmalar mevcuttur. Ancak araştırmaların genişletilmesi söz konusudur.

10- Stresten uzak durun

Her hastalıkta olduğu gibi sedef hastalığının da artmasına vesile olan başlıca etmenlerden birisi strestir. Hayatınızı kendi özünüze göre düzene sokmaya gayret gösterip olabildiğince stresten uzak kalmalısınız.

ResimLink - Resim Yükle ResimLink - Resim Yükle
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM